به گزارش یزدفردا: وی با ارایه مثالی گفت: اگر بهترین موتور خودرو را هم داشته باشید؛ اگر آن را روی چرخهایی پنچر بگذارید؛ هرگز حرکت نخواهد کرد. توسعه زیستبوم فناوری نیز به همین شکل است و بدون همکاری همه اجزا، امکان حرکت رو به رشد آن وجود ندارد.
وی با اشاره به اهمیت نقش تمامی سازمانها و نهادها در اکوسیستم نوآوری استان، افزود: به سختی میتوان نهادی را در استان یافت که نقشی در این زیستبوم نداشته باشد. بنابراین، اگر بخواهیم تنها با یک بخش مثلا تمرکز بر پارک، این اکوسیستم را توسعه دهیم؛ امکانپذیر نخواهد بود. برای این منظور، همه بازیگران باید نقش خود را ایفا کنند و به جای توقف بر مشکلات، در جهت رفع چالشها گام بردارند.
نقش کلیدی صنعت در توسعه فناوری
شخصی نیائی در ادامه سخنان خود با تأکید بر ضرورت تعامل صنعت و پارک، از شرکت فولاد آلیاژی ایران بهعنوان یکی از پیشگامان این حوزه یاد کرد و گفت: اگر صنعت را در کنار پارکهای علم و فناوری نداشته باشیم؛ روند توسعه ناقصخواهد ماند. تا زمانی که صنایع بزرگ در کنار ما نباشند؛ حرکت بزرگی در مسیر پیشرفت نمیتوانیم انجام دهیم.
وی از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری خواست تا نیازهای فناورانه مطرح شده را بررسی کرده و راهکارهای علمی و عملیاتی برای رفع آنها ارائه دهند.
وی افزود: همواره این انتقاد وجود داشته است که ارتباط صنعت با پارک و دانشگاه به درستی شکل نمیگیرد؛ اما وقتی خود صنعت نیازهایش را اعلام کند، نیمی از مسیر طی شده است. اکنون فرصت آن رسیده است که شرکتهای فناور و دانشبنیان، بهصورت عملیاتی وارد میدان شوند.
همکاری مشترک برای آیندهای نوآورانه
رئیس پارک علم و فناوری یزد در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که با تعامل نزدیک صنعت، دانشگاه و شرکتهای دانشبنیان، زیستبوم نوآوری استان یزد تقویت شود و مسیر توسعه پایدار هموارتر گردد. وی تأکید کرد که این همکاریها میتواند علاوه بر رشد اقتصادی، به اشتغالزایی، افزایش بهرهوری و تقویت توان رقابتی کشور در حوزه فناوری و نوآوری صنعت منجر شود.
در ادامه رویداد،«محمد کمالزاده»، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران، این مجموعه را نخستین شرکت دانشبنیان فولادی کشور دانست و تأکید کرد: فولاد آلیاژی ایران با تولید ۴۷۰ گرید مختلف طی ۲۵ سال، مرزهای دانش را پشت سر گذاشته و به نقطهای رسیده که میتواند انتقال فناوری انجام دهد.
وی همچنین به تأثیر انقلاب دیجیتال در صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: رشد فناوری، ما را به سمت دیجیتالیسازی فرآیندها سوق داده و هرگونه رفع نیاز فناورانه باید متناسب با این تغییرات باشد.
«امین درخشان» مدیر مرکز نوآوری شرکت فولاد آلیاژی ایران،عنوان داشت: نخستین رویداد «فولاژ پلاس» با هدف شناسایی نیازهای فناورانه صنعت فولاد آلیاژی و ارتباط با شرکتهای فناور برگزار شد. در این رویداد ۵۰ نیاز فناورانه شناسایی و حوزههای دیجیتالسازی، فولاد سبز و هوش مصنوعی معرفی شدند. همچنین یک خط اعتباری ۲۰ میلیارد تومانی برای حمایت از طرحهای نوآورانه اختصاص یافت و مرکز نوآوری فولاد آلیاژی ایران افتتاح شد.
«محمدصالح اولیاء»، رئیس سازمان بهرهوری ایران، نیز افتتاح این مرکز را نقطه عطفی در ارتباط صنعت و فناوری دانست و افزود: برخلاف افتتاح پارکهای فناوری که معمولاً یک اقدام دولتی است، اینبار یک صنعت بزرگ ابتکار عمل را به دست گرفته که نشان از بلوغ اکوسیستم فناوری در کشور دارد.
وی همچنین فولاد آلیاژی ایران را یکی از بزرگترین بازیگران این زیستبوم خواند و تصریح کرد: این شرکت با رویکرد باز، نیازهای فناورانه خود را با همکاری شرکتهای دانشبنیان برطرف میکند که میتواند الگویی موفق برای سایر صنایع باشد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 25,فوریه,2025